Nagyon Finom Ételek Ákos Módra

Hogya Belépsz Kötelező Az Egyik Ételt Lemásolnod A Receptkönyvedbe !!!!! (Nem Kötelező!)

Hozzávalók:

3/4 csomag spagettitészta, 1 zacskó Knorr bolognai spagetti alap, kb. 30 dkg darált hús, kis pirospaprika, 1 fej vöröshagyma, kis olaj, reszelt sajt

 

Elkészítés:
A spagettit a tasakon lévő előírás szerint sós vízben megfőzzük, ha megfőtt, kiszedjük, lecsepegetjük. Egy kis olajon megpirítom a felkockázott vöröshagymát, majd egy kis víz hozzáadásával még fedő alatt picit párolom. Ezt követően rárakom a darált húst, és a pirospaprikát, majd a húst is kicsit átpirítom, majd hozzáöntök kb. 2 dl vizet, és megvárom, míg megfő a hús. Ha megfőtt, hozzáadom a bolognai spagetti alapot, és jól, csomómentesen összekeverem. Ha kell, pótolom az elfőtt vizet. Kicsit forraljuk még, majd levesszük a tűzről és készen is van. Tálalásnál reszelt rajtot hintek a tetejére.

Bográcsgulyás

Hozzávalók:
50 dkg marhalábszárhús, 1-2 nagy fej vöröshagyma, 6 dkg zsír,
1 késhegynyi fokhagymakrém, 2 csipet köménymag, 1 zöldpaprika,
1 paradicsom, 1 zellerlevél, 1 púpozott evőkanál pirospaprika,
60 dkg tisztított krumpli, 2 evőkanál száraz csipetke, só.

Elkészítés:
Először vastagon kizsírozzuk a bográcsot, majd rétegesen
beletesszük a kockára vágott húst, az összevágott hagymát, a
fokhagymakrémmel, köménymaggal rétegenként ízesítjük. A tetejére
tegyük a zöldpaprikát, a paradicsomot és a zellerzöldet.
Sózzuk meg és gyakori rázogatás vagy keverés mellett közepes
láng felett pirítsuk zsírjára a húst. Ezután hintsük meg
paprikával és kb. 2 liter vízzel öntsük fel. Nagy lánggal
főzzük tovább. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a
kockára vágott krumplit és a száraz csipetkét. Ha szükséges, még
annyi vizet öntsünk rá, hogy kétujjnyira ellepje az ételt. Nagy
lánggal főzzük készre.

Energiatartalom: 1920 kJ
Fehérjetartalom: 27 g
Zsírtartalom: 20 g
Szénhidráttartalom: 42 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Karottás sertéstokány

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál
olaj vagy 4 dkg zsír, 1 csomó újkarotta, 1 evőkanál liszt, só.

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés zsiradékon kissé megfonnyasztjuk,
majd beletesszük a csíkokra vágott húst. Zsírjára pirítjuk,
megsózzuk, meghintjük kevés liszttel, még kétszer-háromszor
átforgatva megpirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. A lisztet
csomómentesre keverjük a lében. Közepes lángon pároljuk.
Amikor a hús puhulni kezd, tegyük bele a vékony karikára
vágott zsenge karottát és pároljuk készre.

Energiatartalom: 2260 kJ
Fehérjetartalom: 26 g
Zsírtartalom: 43 g
Szénhidráttartalom: 12 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Pilisi sertésragu

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej vöröshagyma vagy egy 10 cm
hosszú póréhagyma, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
4 evőkanál konzerv csemegekukorica, 4 evőkanál konzerv
zöldborsó, 4 evőkanál konzerv zöldbab, 1 paradicsompaprika,
1 sárgarépa, só.

Elkészítés:
A durvára vágott hagymát kevés zsiradékon megfuttatjuk.
Beletesszük a kockára vágott húst, paradicsompaprikát, majd az
ugyancsak kockára vágott sárgarépát. Megsózzuk és zsírjára
pirítjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi és kis lángon
pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzákeverjük a
konzerv zöldségeket is. Ha friss zöldségekkel készítjük, azokat
korábban tegyük már a bográcsba, hogy a hússal együtt
puhuljanak meg.

Energiatartalom: 2440 kJ
Fehérjetartalom: 30 g
Zsírtartalom: 43 g
Szénhidráttartalom: 17 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Pilisi sertésgulyás

Hozzávalók:
6 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál
pirospaprika, 40 dkg sertéslapocka, 1 késhegynyi fokhagymasó,
1 kávéskanál köménymag, 1 evőkanál gulyáskrém, 2 sárgarépa,
1 petrezselyemgyökér, 1 zellerlevél, 1 zöldpaprika,
60 dkg burgonya, 2 evőkanál száraz csipetke, só.

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk. Zsírjában
megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük paprikával
és beletesszük az ujjnyi vastagra vágott húst. Fokhagymasóval,
köménymaggal, gulyáskrémmel, sóval fűszerezzük és gyakori
keverés mellett zsírjára pirítjuk. Ezután kb. 1,5 l vízzel
felöntjük. Beletesszük a megtisztított, hasábba vágott vegyes
zöldséget, zellerlevelet és a zöldpaprikát. Közepes tűzön
főzzük. Amikor a hús félig megpuhult, tegyük bele a nagy
kockára vágott burgonyát, majd tíz perc múlva a csipetkét is.
Erős tűzön készre főzzük.

Energiatartalom: 2580 kJ
Fehérjetartalom: 25 g
Zsírtartalom: 37 g
Szénhidráttartalom: 44 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Burgonyaleves virslivel

Hozzávalók:
80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt
szalonna, 1 evőkanál ételízesítő, 1 púpozott evőkanál
gabonakeményítő, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só.

Elkészítés:
A kockára vágott, kissé kiolvasztott szalonna zsírjában
megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a kockára
vágott burgonyát. Közepes láng felett üvegesre pirítjuk.
Meghintjük gabonakeményítővel, ételízesítővel, beletesszük a
zellerzöldet és kb. 1,5 liter vízzel felöntjük. Jól átkeverjük
és lassan puhára főzzük. Kóstoljuk meg és ha kell, sózzuk meg.
Mielőtt a burgonya megpuhulna, tegyük bele a virslit is.

Energiatartalom: 2300 kJ
Fehérjetartalom: 20 g
Zsírtartalom: 35 g
Szénhidráttartalom: 37 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Rizses lecsó debrecenivel

Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 50 dkg zöldpaprika,
30 dkg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál
pirospaprika, 2 pár debreceni, 12 dkg rizs, só.

Elkészítés:
A kockára vágott, kissé kiolvasztott szalonna zsírjában
megfonnyasztjuk a hagymát. Meghintjük paprikával és hozzáadjuk
a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Megsózzuk és
közepes lángon félpuhára pároljuk. Beletesszük a megmosott
rizst, a karikára vágott debrecenit és ha szükséges, egy kevés
vizet is öntünk hozzá. Kis lángon, a bográcsot többször
megrázogatva közben, lehetőleg letakarva, pároljuk puhára a
rizst.

Energiatartalom: 2050 kJ
Fehérjetartalom: 18 g
Zsírtartalom: 32 g
Szénhidráttartalom: 31 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Slambuc

Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 20 dkg szárított
csuszatészta, 1 fej vöröshagyma, 1 púpos evőkanál pirospaprika,
12 dkg füstölt kolbász, 60 dkg burgonya, 1 zöldpaprika,
1 paradicsom, só.

Elkészítés:
A kockára vágott, félig kiolvasztott szalonna zsírjában gyakori
keverés közben megpirítjuk a csuszatésztát, majd beletesszük a
finomra vágott hagymát, s két-három keverés után megszórjuk
paprikával. Beletesszük a karikára vágott kolbászt és a kis
kockára vágott burgonyát. Annyi vizet öntsünk rá, hogy 2-3
ujjnyi magasan ellepje a tésztát. Sózzuk meg és tegyük bele a
zöldpaprikát és a paradicsomot. Alacsony láng felett -
lehetőleg lefedve - lassan főzzük meg. A főzés befejező
szakaszában többször keverjük meg, nehogy leégjen.

Energiatartalom: 2440 kJ
Fehérjetartalom: 20 g
Zsírtartalom: 24 g
Szénhidráttartalom: 70 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Kerti zöldségragu

Hozzávalók:
2 csomó új sárgarépa, 1 csomó új petrezselyemgyökér,
2 új karalábé, 60 dkg újburgonya, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg
zsír, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 1/2 csomó kapor, 1 csomag
újhagyma, só.

Elkészítés:
A vékony karikára vágott újhagymát, szárával együtt megfuttatjuk
a zsiradékban, majd beletesszük a kockára vágott zsenge
karalábét, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a burgonyát.
Megsózzuk és erős tűzön, állandó keverés közben üvegesre
pirítjuk. Annyi vízzel töltjük fel, hogy éppen ellepje. Kis
lángon, lassan pároljuk. Amikor a zöldségek félig megpuhultak,
belekeverjük a finomra összevágott kaprot és petrezselyemzöldet.

Energiatartalom: 910 kJ
Fehérjetartalom: 6 g
Zsírtartalom: 5 g
Szénhidráttartalom: 36 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Kukoricás nyúlragu

Hozzávalók:
1 db házinyúl eleje és belsősége, 8 dkg kolozsvári szalonna,
1 póréhagyma (10 cm-nyi), 1 evőkanál liszt, 2-3 piros színű
zöldpaprika vagy paradicsompaprika, 2 doboz konzerv
csemegekukorica, só.

Elkészítés:
Az apró kockára vágott szalonnát félig kiolvasztjuk. Zsírjában
átforrósítjuk a finomra szelt póréhagymát. Beletesszük a
feldarabolt nyúl elejét, a gerinc- és combvégeket, valamint a
kis kockára vágott piros színű zöldpaprikát. Megsózzuk és
zsírjára pirítjuk. Ekkor meghintjük kevés liszttel,
kétszer-háromszor átkeverjük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy
az majdnem ellepje. Gondosan átkeverjük, hogy a liszt
csomómentes legyen. Közepes lángon lassan pároljuk. Amikor a
hús már majdnem puha, hozzáadjuk a konzerv kukoricát is.
Együtt készre pároljuk.

Energiatartalom: 2090 kJ
Fehérjetartalom: 36 g
Zsírtartalom: 24 g
Szénhidráttartalom: 35 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Marhapörkölt

Hozzávalók:
60 dkg marhaszínhús, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evőkanál
pirospaprika, 1 zöldpaprika, só.

Elkészítés:
Kevés zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra összevágott
hagymát és beletesszük a kockára vágott húst. Megsózzuk és
saját levében pörköljük. Mikor zsírjára sült, megpaprikázzuk és
kevés vízzel felöntjük. Gyakran megkeverjük és időnként vízzel
felöntve, tovább főzzük. Amikor a hús puhulni kezd, tegyük bele
a cikkekre vágott zöldpaprikát is.

Energiatartalom: 990 kJ
Fehérjetartalom: 31 g
Zsírtartalom: 10 g
Szénhidráttartalom: 4 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Paprikás krumpli

Hozzávalók:
15 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi
fokhagymakrém, 1 mokkáskanál köménymag, 1 csapott evőkanál
pirospaprika, 1 evőkanál Piros Arany, 2 zöldpaprika,
1 paradicsom, 1,2 kg tisztított rózsakrumpli, só.

Elkészítés:
A csíkokra vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában aranysárgára
pirítjuk a finomra összevágott hagymát. Beletesszük a
fokhagymakrémet, a köménymagot, a pirospaprikát, a Piros
Aranyat. Összekeverjük és kevés vizet öntünk hozzá. Beletesszük a
hosszú cikkekre vágott krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot
és annyi vízzel töltjük fel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk és
alacsony láng fölött, lehetőleg lefedve, készre főzzük.
Többször, óvatosan keverjük meg. Laktatóbbá tehetjük, ha
kolbászt, virslit vagy debrecenit főzünk bele.

Energiatartalom: 2290 kJ
Fehérjetartalom: 16 g
Zsírtartalom: 25 g
Szénhidráttartalom: 65 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Tarkabab-gulyás

Hozzávalók:
25 dkg nagyszemű szárazbab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm,
1 ág zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom,
1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 közepes fej
vöröshagyma, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 1 púpozott
kávéskanál pirospaprika, 2 evőkanál száraz csipetke,
1 késhegynyi fokhagymasó, só.

Elkészítés:
A füstölt körmöt és a babot előző este áztassuk be. A kockára
vágott szalonnát kissé kiolvasztjuk, zsírján megfuttatjuk az
apróra vágott hagymát, megpaprikázzuk és beletesszük a
beáztatott babot és összevágott körmöt. Kb. 1,5 l vízzel
felöntjük. Beletesszük a babérlevelet, a zellerzöldet, az
apróra összevágott hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
Megsózzuk és fokhagymasóval ízesítjük. Kb. 1 órányi főzés
után tegyük bele az összevágott zöldséget, majd újabb 20
perc után a kockára vágott burgonyát. A főzés utolsó szakaszában
főzzük bele a csipetkét.

Energiatartalom: 2460 kJ
Fehérjetartalom: 28 g
Zsírtartalom: 24 g
Szénhidráttartalom: 85 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Birkahúsos kása

Hozzávalók:
40 dkg csont nélküli birkahús, 2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír,
1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 nagy
sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 késhegynyi fokhagymasó,
2 zöldpaprika, 1 nagy paradicsom, 24 dkg hántolt köles, só.

Elkészítés:
A felhevített zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott
hagymát. Hozzátesszük a kis kockára vágott húst, a zöldpaprikát
és zsírjára pirítjuk. Meghintjük paprikával, beletesszük a
paradicsomcikkeket és a kockára vagy karikára vágott zöldséget.
Megsózzuk és fokhagymasóval ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá,
gyakori keverés közben, közepes tűz felett félpuhára pároljuk.
Ekkor beletesszük a kölest és annyi vizet öntünk hozzá, hogy a
lé egy ujjnyira ellepje a zöldséges húst. Gyenge tűzön, lassan
készre pároljuk, közben többször óvatosan megkeverjük, mert
könnyen leég.

Energiatartalom: 2060 kJ
Fehérjetartalom: 27 g
Zsírtartalom: 19 g
Szénhidráttartalom: 54 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Tutajos

Hozzávalók:
10 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 40 dkg házi tarhonya, 1 fej
vöröshagyma, 1 púpos evőkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika,
1 paradicsom, 50 dkg tisztított burgonya, só.

Elkészítés:
A kis kockára vágott, kiolvasztott szalonna zsírjában kb.
10-15 perc alatt aranysárgára pirítjuk a tarhonyát. Ezután
beletesszük a finomra vágott hagymát, kétszer-háromszor
átkeverjük, majd meghintjük pirospaprikával. Felengedjük annyi
vízzel, mint a tarhonyamennyiség kétszerese és beletesszük a
zöldpaprikát, a paradicsomot, a kis kockára vágott burgonyát.
Megsózzuk és - lehetőleg lefedve - alacsony láng felett lassan
megpároljuk.

Energiatartalom: 2770 kJ
Fehérjetartalom: 22 g
Zsírtartalom: 18 g
Szénhidráttartalom: 103 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Zöldbab füstölt hússal

Hozzávalók:
20 dkg füstölt tarja, 60 dkg zöldbab (konzerv is lehet),
40 dkg burgonya, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna,
1 póréhagyma (10 cm hosszú), 1 késhegynyi fokhagymakrém,
2 dl tejföl, só.

Elkészítés:
A nagyon száraz füstölt húst előző nap áztassuk be. Egyébként
vágjuk kockára és a durvára vágott póréhagymával együtt tegyük
a bográcsba, amelyben előzetesen kissé kiolvasztottuk a kockára
vágott szalonnát. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje és
főzzük a húst félpuhára. Ekkor tegyük bele a kockára vágott
burgonyát, fokhagymakrémet, majd 15 perc múlva a konzerv
zöldbabot. Egészítsük ki még kevés vízzel és forraljuk össze,
sózzunk utána, ha szükséges. Tálalás előtt keverjük bele a
tejfölt. Ha friss zöldbabbal készítjük, akkor még a burgonya
előtt tegyük bele a bográcsba.

Energiatartalom: 2300 kJ
Fehérjetartalom: 20 g
Zsírtartalom: 37 g
Szénhidráttartalom: 33 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Zöldborsós csirke

Hozzávalók:
1 db csirke (kb. 1-1,5 kg-os), 1 kis fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 40 dkg zöldborsó, 1 evőkanál
ételízesítő, 1/2 csomó petrezselyemzöld, só.

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk.
Beletesszük a 10 darabra (2 felső, 2 alsó comb, 2 szárny, 2 fél
mell, hát- és farrész) vágott csirkét. Nagy láng felett -
állandóan keverve - zsírjára pirítjuk. Megszórjuk
ételízesítővel és annyi vizet öntünk rá, hogy az ellepje. Kis
láng felett lassan puhára pároljuk. Ha friss zöldborsónk
van, akkor azt is hozzáadjuk, ha konzerv, akkor tesszük hozzá,
amikor a csirke már majdnem puha. Végül megszórjuk a finomra
vágott petrezselyemzölddel.

Energiatartalom: 1260 kJ
Fehérjetartalom: 39 g
Zsírtartalom: 9 g
Szénhidráttartalom: 15 g
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware


Pörkölt csirke

Hozzávalók:
1 db csirke (1-1,5 kg-os), 1 nagy fej vöröshagyma,
4 evőkanál olaj vagy 8 dkg zsír, 2 evőkanál pirospaprika,
1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só.

Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés zsírban kissé megpirítjuk.
Megszórjuk paprikával és beletesszük a tíz darabra (2 alsó,
2 felső comb, 2 fél mell, 2 szárny, hát- és farrész) vágott
csirkét, a zöldpaprikát és a cikkekre vágott paradicsomot.
Megsózzuk és közepes lángon zsírjára pirítjuk, majd kis vizet
öntve alá, puhára pároljuk.
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware


Csirkegulyás

Hozzávalók:
1 db csirke (kb. 1 kg-os), 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál
olaj vagy 4 dkg zsír, 1 púpozott evőkanál pirospaprika,
1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom,
60 dkg tisztított burgonya, 2 evőkanál száraz csipetke,
1 evőkanál ételízesítő, só.

Elkészítés:
A zsiradékban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát.
Megszórjuk paprikával és beletesszük a 8 darabra (2 comb, 2 fél
mell, 2 szárny, far- és hátrész) vágott csirkét. Nagy láng
felett, állandóan keverve zsírjára pirítjuk. Megszórjuk
ételízesítővel, beletesszük a fokhagymakrémet, a zöldpaprikát,
a paradicsomot és kb. 1,5 l vízzel felöntjük. Közepes erősségű
tűzön lassan főzzük. Amikor a csirke puhulni kezd, beletesszük
a kockára vágott burgonyát és a száraz csipetkét. Megkóstoljuk
és ha szükséges, utánasózunk. Közepes lángon készre főzzük.

Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

 


"Madárhús"

Hozzávalók: 50 dkg marhahús, egy fej hagyma, egy evőkanál zsír, kávéskanál
majoránna, kávéskanál pirospaprika, késhegynyi törött bors, só, 2 dl tejföl.
Egy evőkanál fagyos zsírt, egy fej apróra vágott hagymát, sót, törött borsot,
a pirospaprikát, majoránnát és 2 dl tejfölt lábasba teszünk, Belerakjuk a
vékony csíkokra vágott sovány marhafelsált, egy kevés vizet öntünk rá, és fedő
alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőtte, kevés vízzel pótoljuk, amíg a hús
teljesen meg nem puhult. Ne kevergessük, inkább csak rázogassuk a lábast, hogy
a húscsíkok ne menjenek szét. Spagettivel, burgonyagombóccal tálaljuk.
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware


Rakott hús

Hozzávalók: 30-40 dkg főtt marhahús, 50 dkg burgonya, 15 dkg rizs,
két evőkanál zsír, egy fej hagyma, 1 dl tej, egy csomó zöldpetrezselyem, só,
pirospaprika, 2 dl tejföl.
A főtt marhahúst megdaráljuk. Egy evőkanál zsírban megpirítjuk az apróra
vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, beletesszük a darált
húst. Kb. 10 percig együtt pirítjuk. Közben a burgonyát apró kockára vágva
kevés sós vízben puhára főzzük, fakanállal összetörjük és 1 dl tejjel simára
keverve pürét készítünk belőle. A rizst puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat
kizsírozunk, rakunk bele egy réteg burgonyapürét, rá a darált húsból egy sort,
erre rizst, és így rétegezzük, amíg a hozzávalókból tart. Minden sort tejföllel
öntözünk meg. A tetejére burgonyapüré kerüljön. A sütőben átsütjük. Salátával,
savanyúsággal tálaljuk.
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware


Húspuding

Hozzávalók: 50 dkg főtt marhahús, egy zsemle, egy kis fej vöröshagyma, 1
csapott evőkanál zsír, egy tojás, só, törött bors, zöldpetrezselyem.
A főtt húst a kövérjével és egy áztatott és kifacsart zsemlével együtt
kétszer megdaráljuk, hogy egészen pépszerű legyen. Az apróra vágott vagy
reszelt hagymát a zsírban halványra pirítjuk, a tűzről levéve beletesszük a
húspépet, a tojást, és sóval, törött borssal, vágott zöldpetrezselyemmel
ízesítjük. Jól elkeverjük. Egy tiszta konyharuha közepét vékonyan megzsírozunk,
rátesszük a húsmasszát, a kendő sarkait összehajtjuk, megkötjük, a csomó alatt
fakanalat húzunk át, amit a fazék szélére keresztbe fektetünk úgy, hogy a
kendőbe kötött húsmasszát a lobogva forró víz ellepje. Kb. 15 percig főzzük. Ha
megfőtt, tálra borítjuk és burgonyapürét, paradicsommártást adunk hozzá.
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware


Húsgombócok

Hozzávalók: 25 dkg főtt marhahús, két tojás, két zsemle, 5 dkg füstölt
szalonna, kávéskanál reszelt hagyma, egy csomó zöldpetrezselyem, só, törött
bors.
A füstölt szalonnát kis kockára vágjuk, kiolvasztjuk. Zsírjában - a pörcöt is
benne hagyva - megfonnyasztjuk a hagymát és az apróra vágott zöldpetrezselymet,
beletesszük a darált húst és pár percig együtt pirítjuk. Ha kissé kihűlt,
összekeverjük borssal, tojással, beledolgozzuk a zsemléket, kis gombócokat
formálunk belőle és forró vízben kifőzzük, mint a tésztát. Citrommártással
tálaljuk.

Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware


Paradicsomos báránycomb


Hozzávalók:
1 kg báránycomb, egy gerezd fokhagyma, két evőkanál zsír, egy
doboz paradicsompüré, egy evőkanál liszt, só.

A letisztított húst sűrűn megtűzdeljük fokhagymával, tűzálló edénybe tesszük
és a zsírral leforrázzuk. Fedő alatt, kevés vízzel jó puhára pároljuk, majd
zsírjára sütjük. A húst kiszedjük, levébe keverjük a lisztet meg a
paradicsompürét, kevés vízzel mártás sűrűségűre főzzük, és a felszeletelt húst
visszatesszük, átmelegítjük benne. Egy jókora tál szélét körberakjuk főtt
spagettival, és a közepére tesszük az ízes mártással leöntött húst.
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware


Hagymás rostélyos

Hozzávalók:
kb. 80 dkg rostélyos csonttal együtt, 12 dkg zsír, egy kanálka
liszt, törött bors, só, három nagy fej hagyma.

A rostélyosokat gyengén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A hagymát vékony
karikákra vágjuk, meghintjük liszttel és jól összekeverjük vele, majd a
megforrósított zsírban, nagy lángon világosbarnára pirítjuk. A hagymát
leszűrjük és melegen tartjuk. Ugyanebben a zsírban nagy lángon a
rostélyosszeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, tálra tesszük, rászórjuk a
pirított hagymát, meglocsoljuk a fennmaradó zsírral és sült burgonyával,
savanyúsággal tálaljuk.
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware


Gombás rostélyos

Hozzávalók:
kb. 80 dkg rostélyos csonttal együtt, 8 dkg zsír, egy fej hagyma,
egy evőkanál liszt, egy evőkanál paradicsompüré, 15 dkg gomba, só, 1 dl vörös
bor, törött bors.

A kivert és megmosott rostélyosokat hirtelen pirosra sütjük a serpenyőben,
majd átrakjuk egy lábasba. A hús zsírjában halványra pirítjuk a lisztet,
beletesszük az apróra vágott hagymát, néhány percig tovább pirítjuk, majd
ráöntjük a bort, beletesszük a paradicsompürét, törött borssal ízesítjük és
állandóan keverve néhány percig főzzük, majd ráöntjük a rostélyosokra. Annyi
vizet öntünk még rá, amennyi a húst ellepi, és fedő alatt lassan puhítjuk.
Közben néhányszor megforgatjuk a hússzeleteket, és ha a levét elfőtte, kevés
vízzel pótoljuk.

A megtisztított, megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk, a visszatartott
egy kanál zsírban megpirítjuk, és mielőtt a hús teljesen megpuhul, rátesszük.
Együtt pároljuk puhára.
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware


Bácskai lecsós rostélyos

Hozzávalók:
kb. 80 dkg rostélyos csonttal együtt, 8 dkg zsír, két fej hagyma,
egy gerezd fokhagyma, egy evőkanál pirospaprika, csipetnyi köménymag,
majoránna, egy kanál paradicsompüré, egy evőkanál liszt, só, 10 dkg húsos
füstölt szalonna, 25 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom.

A megsózott, meglisztezett rostélyosokat zsírban hirtelen átsütjük, és egy
lábasba tesszük. Zsírjában világosra pirítjuk az apróra vágott hagymát,
beletesszük a pirospaprikát, a paradicsompürét, az összezúzott fokhagymát,
köménymagot, majoránnát, az egészet elkeverjük, kevés vízzel felöntjük,
felforraljuk és a rostélyosokra öntjük. Rövid lében, fedő alatt pároljuk.

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, egy lábasban világosra pirítjuk,
hozzáadjuk a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot, megsózzuk és fedő
alatt pároljuk. Végül a félig puha rostélyosokra öntjük és együtt készre
pároljuk. Sós vízben főtt burgonyát vagy tarhonyaköretet adunk hozzá.
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware


Ínyenctekercs

Hozzávalók:
80 dkg marhafartő, kb. 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg füstölt
hús vagy sonka, 2-3 szál sárgarépa, egy kisebb fej zeller, egy kis fej karfiol
vagy 30 dkg kelbimbó, 25 dkg konzerv zöldborsó, 50 dkg kisebb szemű burgonya, 2
dl tejföl, fél citrom, egy tojássárgája, egy kanál zsír, egy kanál liszt, só.

A marhahúsból szeleteket vágunk, jól kiverjük, és minden szeletre egy vékony szelet
füstölt szalonnát és ugyanolyan vékonyra vágott sonkát teszünk. Tekercsekké
formáljuk, fogpiszkálóval vagy hústűvel összetűzzük és kevés zsírban kisütjük.
Utána - mindig egy pici vizet öntve rá - fedő alatt puhára pároljuk. Közben a
karikára vágott sárgarépát, a megtisztított és egészben hagyott apró burgonyát,
a karfiolt vagy kelbimbót kevés vízben - vagy gőzben - puhára pároljuk, a
konzerv zöldborsót pedig leszűrjük. Ha a hústekercsek megpuhultak, kiszedjük és
félretesszük őket. A tejfölt elkeverjük egy kanál liszttel, egy
tojássárgájával, a pecsenyezsírba öntjük, kevés zöldségfőző lével - vagy vízzel
- hígítjuk, sóval, citromlével ízesítjük és mártássá forraljuk. A tekercseket
tálra tesszük, a fogpiszkálókat kivesszük belőlük, leöntjük őket a mártással és
a párolt zöldségfélékkel körítve tálaljuk.
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware


Húsmetélt ízesen

Hozzávalók:
50 dkg marhahús, 10 dkg füstölt szalonna, kávéskanál zsír, egy
fej vöröshagyma, só, törött bors, majoránna, zöldpetrezselyem, egy evőkanál
paradicsompüré.

A szalonnát apró kockára vágjuk és egy kávéskanál zsírban kisütjük. Zsírjában
- a pörcöt is benne hagyjuk - sárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát,
belekeverjük a metéltre vágott húst, és sóval, törött borssal,
majoránnával, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. Rátesszük a
paradicsompürét, felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt puhára pároljuk,
szükség szerint mindig kevés vizet öntve alá. Sült paradicsomot, párolt kelt
vagy zöldbabot adjunk hozzá.

Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Vörös boros marharagu

Hozzávalók:

75 dkg marhapacsni vagy -lábszár,
egy evőkanál zsír,
10 dkg
füstölt szalonna,
két fej vöröshagyma,
két sárgarépa,
két paradicsom,
két gerezd fokhagyma,
egy csokor petrezselyemzöld,
só,
törött bors és vörös bor szükség szerint.

A zsírban megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, beletesszük a cikkekre
vágott hagymát, a négybe vágott répát, a cikkekre vágott paradicsomot, a
fokhagymát meg a zöldpetrezselymet. Megborsozzuk, és ha a szalonna nem volt túl
sós, meg is sózzuk. Belerakjuk a nagy kockára vágott húst, és leöntjük annyi
borral, hogy ellepje. Nagyon lassú tűzön, a lábast időnként rázogatva, jó
puhára pároljuk, végül a zöldpetrezselymet kidobjuk belőle, a húst rövid lére
sütjük és spagettivel, szarvacskával vagy galuskával tálaljuk.


Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Fóliában sült rakott csirke

Hozzávalók:

egy csirke,
80 dkg burgonya,
két kanál zsír,
zöldpetrezselyem, törött bors,
só,
két tojás,
egy kanál liszt,
2 dl tej,
2 dkg vaj.


Elkészítés:

A csirkét darabokra vágjuk, besózzuk, kevés liszttel meghintve forró zsírban
átsütjük és félretesszük. Zsírjában megforrósítunk egy kanál lisztet (nem
pirítjuk), felöntjük a tejjel és tejfölsűrűségűre főzzük. Közben a burgonyát
héjában megfőzzük, meghámozzuk és vékony karikákra szeleteljük. Ha a tejes
mártás langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojássárgákat, a fehérjékből
vert kemény habot, ízesítjük sóval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és
elvegyítjük a szeletelt burgonyával, töröttborssal. Egy lábost vagy tűzálló
tálat kibélelünk alufóliával, alulra tesszük a burgonya felét, rátesszük az
átsült csirkedarabokat, beborítjuk a többi burgonyával és vajat morzsolunk rá.
Az edényt szorosan lezárjuk egy fólialappal és a sütőben kb. 20-25 percig
sütjük. Fejes salátával vagy céklasalátával tálaljuk.

Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Kapusznyika

Hozzávalók:

1 kg liszt
2 kg fehér káposzta
5 tojás sárgája
2 csapott teáskanál só
5 dkg élesztő
5 dl tej (ebből 2 dl az élesztő felfuttatásához kell)

A tetejére:
1 tojás felverve

Elkészítés:

Töltelék:

A káposztát megmossuk, kettévágjuk és kivágjuk a torzsáját, hogy ne legyen keserű és kemény.
A lereszeljük a káposztát, majd jól megsózzuk, egy tálban átforgatjuk és 10 percig állni hagyjuk.
Egy teflonos lábasban 2-3 evőkanál olajat teszünk, felforrósítjuk, hozzáadunk 4 evőkanál cukrot és karamellizáljuk.
Óvatosan kinyomkodjuk a káposztát (hogy ne legyen annyi leve), beletesszük a karamellizált cukorba és jó erős lángon megpároljuk.
Lehúzzuk az edényt a lángról, megborsozzuk és jól elkeverjük a káposztát. (lehet sózni, borsozni, ízesíteni izlés szerint!)

Tészta:

A lisztet összegyúrjuk a tojás sárgákkal, a tejjel, a tejjel megfuttatott élesztővel, majd 1 órán át kelesztjük.
Kis cipókat csinálunk a tésztából, ezeket külön - külön kerekre kinyújtjuk, kb. 1/2 cm vastagságúra, akáposztából a kör egyik felére
halmozunk egy - egy adagot, a tészta másik felét ráhajtjuk a szélét ujjheggyel lenyomkodjuk (nehogy kitüremkedjen a töltelék).
Tepsire rakjuk, villával megszurkáljuk, felverjük a tojást, és ezzel megkenjük a tésztákat és előmelegített sütőben 20 - 25 perc alatt
aranybarnára sütjük a kapusznyikákat.

Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Fűszeres-sajtos csirke fóliás burgonyával

Ennek az ételnek nagy előnye, hogy hamar össze lehet készíteni, utána magára lehet hagyni,
nem kell folyamatosan felügyelni. Egyszerű, mégis különleges étel, amihez szinte bármilyen
köret remekül illik.


Hozzávalók 4 személyre:
1 db közepes nagyságú csirke (vagy ízlés szerint combok vagy mellek)
8 dkg liszt
1 tk piros paprika
1 kk szárított majoranna
1 kk őrölt fekete bors
1 késhegynyi őrölt köménymag 2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
10 dkg füstölt sajt
1 fej hagyma
2 dl tejföl
4 ek olaj
1 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és a megtisztított apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. Az olajat és a tejfölt jól elkeverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk.. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, akkor magas peremű tepsit, vagy nagyobb hőálló üvegtálat válasszunk. Kisebb mennyiségnél megfelelő egy hőálló üvegtál teteje is, ebben rögtön tálalni is lehet. A csirke darabokat egyenként megmártjuk a fűszeres lisztben. A kivajazott tűzálló tálban egymás mellé rendezzük a lisztes húsdarabokat, a maradék lisztet a tetejére szórjuk. Rátesszük a vöröshagymát, rászórjuk a sajtot és az olajjal elkevert tejföllel lelocsoljuk. A tálra a tetejét vagy alufóliát borítunk és az előmelegített sütőben közepes lángon 50 percig sütjük. Ezután a tetőt vagy fóliát eltávolítjuk és magas hőfokon még addig pirítjuk amíg a teteje szép piros lesz.
Ha elég nagy a sütőnk, akkor a csirkével egyidőben süthetünk fóliás burgonyát. Ehhez fejenként egy nagy burgonyát alaposan megmosunk, kefével ledörzsöljük, a hibás részeket kivágjuk, de nem hámozzuk meg. Nagy darab alufóliát vágunk és jó alaposan betekerjük a krumplikat, hogy a gőz ne szökhessen meg. A csirkével együtt helyezzük a sütő rácsára,
legalább 1 órán keresztül sütjük. A fóliával együtt tálaljuk, mindenki magának vágja fel, közvetlenül fogyasztás előtt.

Ha nem csinálunk fóliás burgonyát, akkor ízlés szerint sült krumpli,
párolt rizs, vajon párolt zöldség lehet a köret. Illik hozzá a
gyümölcsbefőtt, de a friss saláta is.

Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Sós húsvéti fészek

Hozzávalók:
A tésztához:
- 60 dkg liszt,
- 2,5 dkg élesztő,
- 3 dl langyos tej,
- 1 kávéskanál cukor,
- 2 tojás,
- 1 kávéskanál só

A töltelékhez:
- 30 dkg főtt sonka,
- 4 db keménytojás,
- 1/2 kávéskanál só és törött bors,
- 3 szál újhagyma,

A kenéshez:
- 10 dkg vaj
- A tálaláshoz:
- 4 dl tejföl,
- 1 lapos evőkanál só,
- 1/2 kávéskanál bors,
- 4-5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos cukros tejben. Tésztát gyúrunk a lisztből, tejből, kovászból, tojásokból és a sóbol. Dagasztjuk 6-7 percig, míg a tészta felületén hólyagocskák képződnek. Letakarjuk és kelni hagyjuk kb. 45 percig. Időközben felkockázzuk a sonkát és a főtt tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a karikázott újhagymát. A megkelt tésztát 1,5 cm vastagságúra nyújtjuk, négyzet alakúra. Átkenjük kevés olvasztott vajjal, majd egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket. A tésztat felcsavarjuk, és éles késsel szeletekre szeljük. Mindegyik szelet oldalát átkenjük vajjal, és belehelyezzük egy kör alakú formába (bureksütő tepsi, 24 cm átmérőjű). Meleg helyre tesszük pihenni még 30 percig. Utána átkenjük a maradék vajjal, és előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütjük. Tejföllel kínáljuk, amibe belekevertük a zúzott fokhagymát, sót és törött borsot.

Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Fánk

Mitől lesz szalagos a fánk?

Sokan kedvelik, mégsem sütnek fánkot, mert úgy gondolják, bonyolult. Pedig nem az. Ehetjük krémmel, csokiba mártva vagy lekvárral. A szalagtól sem kell megijedni, csak egy apró trükk, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán.


A kezdő háziasszonyok nem szívesen fognak "bonyolult" ételek, kelt tészták készítésébe. Aggodalmaskodnak, hogy nem kel majd meg a tészta, "szalonnás" marad, vagy nem sül át kellőképpen, netán összeesik vagy leragad. A fánksütésről sokan azt mondják, nehéz, és ha mégis sikerül, nem biztos, hogy szalagos lesz, pedig éppen az benne a pláne. Az alábbian részletesen megmutatjuk a fánk sütését, azt az elkészítési módot, ahogyan egészen biztosan sikerülni fog!

A tuti jó recept

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 1 tojás, 4 evőkanál olvasztott vaj, 1 kocka élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 ek cukor, csipet só

Fánksütés lépésről lépésre
1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.

2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához.

3. Amikor elkészültünk a gyúrással, a tésztát meleg helyre (pl. radiátorra vagy annak közelébe) tesszük és egy órán át kelesztjük.

4. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.

5. A kinyújtott, téglalap alapú tésztát félbe hajtjuk és mégegyszer finoman átnyújtjuk. Ez valójában maga a trükk, így keletkezik a szalag!

6. A félbehajtott tésztából könnyű kézzel kiszaggatjuk a fánkokat.

7. A fánkokat egy tiszta konyharuhával lefedjük és fél órán át tovább kelesztjük. Célszerű egy picit bemelegíteni a konyhát, különben a tészta összeeshet.

8. Ha mindent szabályosan csináltunk, a kiszaggatott fánkok közel másfélszeresükre nőttek.

9. Forró, bő olajban elkezdjük kisütni a fánkokat. Érdemes félidőig fedő alatt, majd fedő nélkül sütni, hogy a tészta mindenhol átsüljön.

10. Nagy lángon süssük a fánkot, de ügyeljünk arra, nehogy túl gyorsan megbarnuljon, mert akkor nyers maradhat a közepe.

11. Ha elkészültünk, szedjük szalvétára vagy papírtörlőre a jól átsütött fánkokat és azon melegiben szórjuk meg porcukorral. Máris fogyasztható.

Ordódy Eszter
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Káposztás bableves cipóban

Hozzávalók 6 személyre:

- 20 dkg bab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál köménymag
- 30 dkg szálas savanyú káposzta
- 4 babérlevél
- 25 dkg füstölt hús
- 25 dkg szárazkolbász
- 1 evőkanál liszt
- 4 kicsi cipó
- 2 dl tejföl

Elkőkészítés:
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főzni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós vízben kb. 60 percet ismét főzzük (ha nincs benne fekete bab, akkor nem kell kicserélni a vizet), amíg félpuha lesz. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.

Elkészítés:
Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Rádobjuk a köménymagot, és felöntjük 2-2,5 l vízzel. Beletesszük a savanyú káposztát (ízlés szerint átöblítve és késsel átvágva), a babérlevelet, sót, és a leszűrt félig főtt babot. A füstölt húst kisebb kockákra vágjuk, beletesszük a levesbe, és 60-80 percig főzzük kíméletesen, amíg a bab megpuhul, közben pótoljuk az elfövő vizet. A kolbászt fél karikákra vágjuk. Amikor puha a bab, beletesszük a kolbászt. A maradék olajat felmelegítjük, rátesszük a lisztet (folyós legyen az állaga), és zsemleszínűre pirítjuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, és a levesbe öntjük. Vigyázni kell, mert erősen forrni fog! Elkeverjük a levesben, és még 10 percig forraljuk. Közben a cipók tetejét levágjuk, kikaparjuk a belét, és 180 C-fokra előmelegített sütőben kicsit megpirítjuk. Amikor elkészült a leves, belemerjük a cipókba, tetejére tejfölt teszünk, és azonnal tálaljuk, különben elázik a cipó.
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware

Réteges tepertős pogácsa

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dl tejföl
2 – 3 evőkanál fehér bor
35 dkg darált tepertő
15 dkg vaj, vagy margarin
langyos tej


Elkészítés:

Az élesztőt 1 dl langyos tejben megfuttatjuk, liszttel, sóval 15 dkg vajjal, a borral, és a szükséges mennyiségű tejjel rétestésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk és vékonyra kinyújtjuk. Rákenjük a tepertőt és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával egy kissé ellapítjuk. Felébe hajtva 1 óráig langyos helyen pihentetjük. Ezután újra kinyújtjuk, és az előbbi módon felcsavarjuk, pihentetjük. Összesen háromszor ismételjük meg ezt a műveletet félórás pihentetésekkel. Végül kb. 2 cm vastagra kinyújtva, tetejét rács alakba bevagdossuk. Kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat, a tetejüket tojással megkenjük. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Lap teteje | Receptek | Főoldal | Tupperware


Húsos palacsinta (cukorbetegeknek is)
Hozzávalók:(családi adag) 1 kg darált hús, 1 kis csomag szeletelt bacon, egy közepes fej hagyma,egy MIZO fokhagymás sajt,reszelt sajt kb. 20-30 dkg, tejföl egy nagy, 2 dl tejszín, fehérbors, pici só.

Elkészítés: A bacon szalonnát nagyon apró kockára vágjuk, majd a hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a darálthúst, és amikor kifehéredik a hús, hozzátesszük a tejfölt és a fokhagymá



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 1
Heti: 8
Havi: 22
Össz.: 5 461

Látogatottság növelés
Oldal: Hogyan működik a HuPont.hu weboldalszerkesztő és honlap?
Nagyon Finom Ételek Ákos Módra - © 2008 - 2024 - akosetelei.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat